Robins berättelse om våldtäkten

Robins berättelse om våldtäkten

”Det verkliga helandet uppnåddes när jag uppriktigt började tro på att jag inte var ansvarig för det som hände mig.”

När Robin var 14 år gammal så blev han bortförd, misshandlad och våldtagen av en främling i skogen i sin hemstad, i landet han bodde då. Han anmälde övergreppet till polisen och gärningsmannen greps.

Robin vittnade inför en domstol och gärningsmannen åtalades – men den ansvarige mannen ställdes aldrig inför rätta. Före rättegångsdatumet så misshandlades gärningsmannen till döds av okända angripare.

Möt Robin

5 ord som beskriver mig:

  1. Medkännande
  2. Fokuserad
  3. Beskyddande
  4. Omtänksam
  5. Vaksam

Robin pratar om att återhämta sig från sexuella övergrepp

Upplevelsen förföljde Robin, och han förblev tyst om övergreppet under de kommande 35 åren.

”Jag var rädd för vad folk skulle tycka. Jag skämdes för att en man förgrep sig sexuellt på mig…att jag inte kämpade tillräckligt hårt.”

Män och pojkar kan uppleva samma effekter av sexuella övergrepp som andra offer, men de kan även uppleva ytterligare utmaningar på grund av sociala normer om maskulinitet.

Robin kände också en press av att hålla sin berättelse hemlig för att eliminera möjligheten att hans ”beskyddare”, de icke namngivna personerna som mördade förövaren, skulle arresteras.

”Mina bröder, systrar, mostrar, farbröder, kusiner, vänner, lärare, tränare, professorer, präster, läkare och kollegor var omedvetna. Min mamma förstod inte helt vad som hände, och mina döttrar visste ingenting. Ingen visste. Det var min hemlighet. Mitt val.”

Råd till de som utsatts för sexuella övergrepp:

”Om du kan avslöja vad som hänt och vad du utsatts för, så berätta för någon. Det finns människor som kan hjälpa dig att börja läka.”

Om återhämtning:

”När jag kunde kasta av mig skulden, skammen, förlägenheten och rädslan – genom att verkligen tro på att det inte var mitt fel – då kunde jag göra övergången från offer för sexuella övergrepp till återhämtning efter sexuella övergrepp. ”

Det tog lång tid för Robin att öppna sig, men ju mer han berättade sin historia, desto lättare blev det att släppa sin skuld.

”Det verkliga helandet uppnåddes när jag började uppriktigt tro på att jag inte var ansvarig för det som hände mig.”

Idag är Robin angelägen om att utbilda allmänheten om verkligheten av sexuellt våld och hur det påverkar män och pojkar.

”Det var dags att vara ärlig mot mig själv och sluta hålla det här hemligt för de människor som står mig närmast… viktigast av allt mina döttrar.”

Robin hoppas att han genom att dela med sig av sin historia kan låta andra som utsatts för sexuella övergrepp få veta att de inte är ensamma.

”Jag säger inte att du måste avslöja övergreppen. Jag säger att om du är stark nog, och om du kan, så gör det.”

Om du eller någon du känner har drabbats av sexuellt våld så är det inte ditt fel. Du är inte ensam.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Relaterade artiklar

Skriv vad du vill söka efter i fältet ovan. Klicka sen på "Enter" för att söka.

Back To Top