Franks berättelse om sexuella övergrepp

Franks berättelse om sexuella övergrepp

”Det var inte som att han bar en skylt där det stod ”Jag är ett sexuellt rovdjur.” För han var en cool farbror.”

Frank hade alltid tyckt om att umgås med sin farbror och såg ofta fram emot övernattningar när de kunde ha längre tid tillsammans. Vid ett av dessa tillfällen när han var 14 år blev deras normala aktiviteter kränkande. Han var förvirrad av sin farbrors handlingar; för inget liknande hade hänt tidigare.

Under de kommande fyra åren så fortsatte Frank att kämpa, både med den fysiska misshandeln och den känslomässiga smärtan det gav honom.

”Jag vidtog åtgärder för att förhindra smärtan, men en del av mig trodde att det var så han älskade mig.”

Frank poserar och pratar om att återhämta sig från sexuella övergrepp. Förövare av sexuella övergrepp mot barn använder ofta en grooming-taktik, som att ge gåvor, spendera ensamtid och bygga åldersolämpliga relationer med barn och tonåringar för att hålla dem tysta om övergreppen. I Franks fall var det så att farbrorn smög till honom cigaretter och han fick åka på dyra sportevenemang.

Övergreppen hade allvarliga effekter på Franks liv inklusive en viktökning, en oförmåga att upprätthålla relationer och självmordstankar. Effekterna av sexuellt våld kan vara utmanande att hantera, men med rätt stöd så kan de hanteras. De kan vara särskilt utmanande för män och pojkar som står inför unika utmaningar på grund av sociala normer om maskulinitet.

Möt Frank

5 ord som beskriver mig:

  1. Samvetsgrann
  2. Omtänksam
  3. Hårt arbetande
  4. Stolt
  5. Stark

”Internalisera inte övergreppet, för det kommer att få det att verka som om övergreppet händer igen.”

Om att hitta stöd:

”Det är viktigt att ha en stödjande grupp av vänner och familj som kan vara din klippa. Jag tror att det fungerade för mig eftersom jag kunde prata om övergreppen med en stödjande grupp människor.”

Frank minns också att han ifrågasatte sin egen sexualitet efter övergreppen. Många manliga offer upplever denna osäkerhet och tvivel efter sexuella övergrepp, särskilt om de upplevde en erektion eller utlösning under överfallet. Fysiologiska reaktioner som en erektion är ofrivilliga, vilket innebär att den utsatte inte har någon kontroll över dem. Dessa fysiska tecken är inte en inbjudan till en oönskad sexuell aktivitet och tolererar inte på något sätt ett övergrepp.

Frank rapporterade inte överfallet eller berättade inte om det för någon i sin familj. Han fruktade att han inte skulle bli trodd och att sanningen skulle förstöra hans familj.

”Jag tror att det finns ett stigma med det att ”Åh, du är en man, du borde ha kunnat avvärja honom.”

År senare så öppnade Frank äntligen upp sig för sin flickvän, som uppmuntrade honom att prata med sina föräldrar.

”Det ironiska var att jag öppnade upp för mina föräldrar exakt på dagen tio år efter det senaste sexuella övergreppet. Min familj de stöttade mig villkorslöst och tog direkt avstånd från honom.”

Idag arbetar Frank för närvarande som arkivarie. Han tycker om att umgås med sin flickvän, att gå på sportevenemang, titta på tv, läsa och bara njuta av livet. Det var inte lätt att återhämta sig från övergreppen, men Frank upptäckte att det hjälpte honom att läka genom att prata om vad som hänt med ett stödjande nätverk av vänner och familj.

”Erfarenheten jag har haft när jag återhämtade mig från övergreppen är att ”han inte vann”. Jag har inte låtit mig definieras av övergreppen.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Skriv vad du vill söka efter i fältet ovan. Klicka sen på "Enter" för att söka.

Back To Top